Заборона нічного продажу алкоголю протрималась у Білорусі добу

Вівторок, 2 жовтня 2018, 16:08

Президент Білорусі Александр Лукашенко розпорядився протягом доби скасувати обмеження продажу алкоголю в нічний час, які в експериментальному порядку введено з 1 жовтня в Мінську і деяких місцях на районному рівні.

Про це БЕЛТА повідомили в адміністрації президента Білорусі.

"Президент, ознайомившись з представленою йому інформацією, вирішив протягом доби скасувати ці непродумані рішення", - заявили в адміністрації.

Лукашенко вважає, що боротися з пияцтвом і алкоголізмом необхідно не такими "однобокими заборонами", які на практиці замість позитивного результату обертаються зростанням тіньового ринку та кримінальної сфери, в тому числі збільшенням кількості контрафактної продукції.

Відзначається, що як досвід Білорусі, так і зарубіжних країн свідчить про неефективність і навіть шкідливість подібних заборон.

При цьому в адміністрації Лукашенка відзначили, що вирішення проблеми пияцтва повинне мати комплексний характер з головним наголосом на заходи профілактичного та виховного характеру, формування моди на здоровий спосіб життя.

Раніше в Мінську вирішили обмежити продаж алкогольних напоїв у нічний час по 1 жовтня 2019 року. З 23.00 до 7.00 в торговій мережі заборонили реалізацію горілки, лікеро-горілчаних виробів, вина, коньяку, бренді, кальвадосу, шампанського та інших напоїв з об'ємною часткою етилового спирту 7% і більше, а також пива і слабоалкогольних напоїв.

Продавати алкоголь в цей час дозволялось тільки об'єктам громадського харчування на розлив.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.