У Лукашенка не вважають нового посла Путіна "губернатором" Білорусі

Вівторок, 4 вересня 2018, 09:30

Наділення нового посла Росії в Білорусі Міхаіла Бабіча повноваженнями спецпредставника президента Росії не свідчить про те, що Кремль розглядає Білорусь не як самостійну країну, а північно-західний округ Росії, куди посилає свого губернатора.

Про це заявив міністр закордонних справ Білорусі Владімір Макей, пише TUT.by.

"Для нас він важливий у статусі посла, як ми його сприймаємо. Заради бога, якщо президент Росії Путін уповноважив його бути спецпредставником з торговельно-економічного співробітництва з Білоруссю. Я вважаю, що це навіть більш вигідний варіант для нас в тому плані, що, як я розумію, це означає прямий вихід через посла на адміністрацію президента або самого президента Росії. Можливо, це допоможе нам теж оперативніше вирішувати якісь розбіжності, які іноді, час від часу, можуть виникати", - сказав він.

Макей нагадав, що свого часу посол РФ в Україні Віктор Черномирдін теж був спецпредставником президента.

"Якщо зворотний зв'язок буде більш оперативним, то добре. Ми не бачимо тут якихось закулісних ігор або якихось інших маневрів", - додав він.

У 2016 році кандидатура Бабiча вносилася на розгляд на пост посла РФ в Україні, після того, як Путін відправив у відставку посла РФ в Україні Михайла Зурабова. Однак Україна відмовилася прийняти Бабiча як повноважного представника Росії.

Бабіч, будучи членом Ради безпеки Росії, особисто брав участь у рішеннях щодо анексії Криму і введення російського військового контингенту на півострів.

Бабіч народився 1969 року в Рязані. Він служив в ВДВ і військах КДБ, керував корпорацією "Антей", був віце-прем'єром Підмосков'я і Івановської області, очолював уряд Чечні в 2002-2003 роках, служив помічником глави Прикордонної служби ФСБ, а з 2003 по 2011 рік обіймав крісло депутата Держдуми. Він є членом "Єдиної Росії".

Зазначимо, перед недавньою зустріччю з Путіним глава Білорусі Александр Лукашенко змінив прем'єра та кількох міністрів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: