Прем'єра Чехії допитали про поїздку сина до Криму

Понеділок, 26 листопада 2018, 14:43

Поліція допитала прем'єр-міністра Чехії Андрея Бабіша у зв'язку із заявою його сина, Андрея Бабіша-молодшого, про викрадення і насильне перевезення до окупованого Криму восени 2017 року.

Про це пише Radio Praha.

Очільник уряду провів близько двох годин у поліцейському відділенні у Празі, надаючи свідчення щодо справи, йдеться у повідомленні.

Бабіш-молодший разом із батьком та кількома іншими членами родини фігурують у так званій справі "Гнізда лелеки" щодо махінацій із коштами ЄС. Прем’єр-міністр відмежувався від скандалу і заявив, що "Гніздо лелеки" під час прохання про отримання гранту належало його дітям.

Нещодавно Бабіш-молодший заявив, що восени минулого року батько розпорядився насильно вивезти його в Крим, щоб сховати від корупційного розслідування.

У відповідь прем’єр звинуватив журналістів та опонентів у поширенні брехні, зауваживши, що його син хворий на шизофренію і не утримувався в Криму насильно, а поїхав туди добровільно. Більше того – добре проводив там час і зустрів свою наречену.

У поліції заявляли, що, крім справи "Гнізда лелеки", тепер розслідують ймовірний незаконний перетин українського кордону з боку Бабіша-молодшого.

Бабіш-молодший перебуває в Швейцарії  зі своєю матір'ю.

Читайте детальніше: "Крим, АЕС та син прем'єра: як корупція та довіра до росіян ведуть до зміни уряду Чехії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: