МЗС Чехії хоче скоротити штат посольства РФ через підозри у здійсненні розвідки

Понеділок, 26 листопада 2018, 14:12

МЗС Чехії веде переговори з російською стороною щодо кількості співробітників посольства РФ в Празі.

Про це заявив міністр закордонних справ Томаш Петршичек (Соціал-демократична партія), пише Novinky.cz.

"Ми ведемо діалог з російською стороною про загальну кількість дипломатів у Празі", - сказав міністр. "Одна з тем - скоротити кількість зареєстрованих автомобілів посольства Російської Федерації, яка є дуже високою", - додав міністр.

"Ми можемо тільки припустити, для чого використовуються ці автомобілі", - сказав він, посилаючись на інформацію від спецслужб, які вже давно вказували на діяльність російської та китайської розвідки в Чехії.

У майбутньому, за словами міністра, може йтися про кількість дипломатів і особливо недипломатичного персоналу "який повинен відповідати розміру країни, такої як Чехія".

"Ми не хочемо паралізувати роботу нашого посольства в Москві", - сказав міністр, передбачаючи дії російської сторони у відповідь.

Нагадаємо, 26 березня влада Чехії повідомила, що висилає трьох співробітників російської розвідки, які працюють під дипломатичним прикриттям, на знак солідарності з Великою Британією. Це стало відповіддю на отруєння колишнього російського агента Сергєя Скрипаля в Солсбері.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.