Прем'єр Чехії уникнув вотуму недовіри після "кримського" скандалу

П'ятниця, 23 листопада 2018, 17:41

Прем’єр-міністр Чехії Андрей Бабіш уникнув вотуму недовіри його уряду, ініційованого у зв’язку зі скандалом довкола поїздки його сина в окупований Крим.

Про це пише Idnes.

Голосування було ініційоване шістьма опозиційними партіями, однак вони мали лише 92 голоса, у той час ANO Бабіша, соціал-демократи (мають 5 представників в уряді) та комуністи не підтримали вотум недовіри - разом 101 голос.

Прем’єр звинуватив журналістів та опонентів у поширенні брехні, зауваживши, що його син не утримувався в Криму насильно, а поїхав туди добровільною. Більше того – добре проводив там час і зустрів свою наречену.

Опозиція ініціювала голосування після появи відеозапису, на якому син прем’єр-міністра Чехії Андрей заявив, що минулого року батько розпорядився насильно вивезти його в анексований Крим, щоб сховати від корупційного розслідування.

Бабіш-молодший разом із батьком та кількома іншими членами родини фігурують у так званій справі "Гнізда лелеки" щодо махінацій із коштами ЄС. Нині Бабіш-молодший мешкає у Швейцарії.

Прем’єр-міністр відмежувався від скандалу і заявив, що "Гніздо лелеки" під час прохання про отримання гранту належало його дітям. Він запевнив, що син страждає на шизофренію.

Читайте також: "Від Криму до криміналу: репортаж з антиурядових протестів у Чехії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.