Польська опозиція оголосила бойкот суспільній телекомпанії TVP

Середа, 23 січня 2019, 17:04

Керівництво польської опозиційної партії "Громадянська платформа" закликало членів політичної сили утриматися від участі у програмах суспільної телекомпанії TVP, доки не буде змінено чинну раду директорів компанії.

Про це повідомляє Rzeczpospolita.

Польські опозиціонери довгий час звинувачують телекомпанію у тому, що вона стала рупором влади. В останні дні критики на адресу TVP з боку опозиції стало ще більше.

Минулого понеділка новинна програма TVP випустила матеріал, у якому політиків "Громадянської платформи" та керівника популярної польської благодійної фундації Фонду Великого оркестру святкової допомоги показали таким чином, нібито саме вони призвели до смерті мера Гданська Павла Адамовича.

У суботу у випуску новин продемонстрували матеріал з похорону мера, в якому під час слів священика, що "людина, яка використовує мову ненависті та будує свою кар’єру на брехні, не може виконувати високі функції в Польщі", у кадрі довгий час показували опозиційного до чинної влади Дональда Туска.

У вівторок правління "Громадянської платформи" закликало своїх членів до бойкоту телекомпанії.

"При правлінні "Права і справедливості" суспільне телебачення стало інструментом політичної кампанії і партійної пропаганди. Політика нинішньої ради TVP веде до небезпечних соціальних розбіжностей і ставить під загрозу почуття безпеки поляків. Ця ситуація вимагає нашої рішучої відповіді", - йдеться у заяві, підписаній головою партії Гжегожем Схетиною.

Політична партія "Зараз!" невдовзі заявила, що теж приєднується до бойкоту, і не братиме участь у програмах телекомпанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: