Тисячі людей проводжають мера Гданська до місця останнього спочинку

фото
П'ятниця, 18 січня 2019, 19:10

Тисячі людей беруть участь у траурній процесії перенесення труни з тілом убитого мера Гданська Павела Адамовича, яка відбувається у Гданську в п’ятницю ввечері.

Про це повідомляє RMF 24.

У зв’язку зі смертю мера президент Анджей Дуда оголосив національний траур. Він триватиме з 17:00 п'ятниці до 19:00 суботи. На державних установах по всій країні будуть приспущені національні прапори.

Труну з тілом мера винесли із Європейського центру солідарності у Гданську та провозять вулицями міста до базиліки Вознесіння Пресвятої Діви Марії, у якій Адамовича поховають в суботу.

Тисячі людей супроводжують катафалк з труною Адамовича. В руках у них прапори з гербом міста, а також національні прапори Польщі.

 
Фото: PAP
 
Фото: PAP
 
Фото: PAP

Для тих, хто в суботу не зможе потрапити у базиліку, де відбуватиметься поховальна церемонія, міська влада у різних місцях міста встановить екрани.

Нагадаємо, 13 січня Стефан В. вибіг на сцену і кілька разів ударив ножем мера Гданська. Потім чоловік взяв мікрофон і звернувся до глядачів, заявивши, що невинно відсидів у в’язниці, а опозиційна "Громадянська платформа" його катувала. Саме тому він нібито і напав на Адамовича.

Лікарі не змогли врятувати життя мера і 14 січня Адамович помер.

Павел Адамович був мером Гданська з 1998 року. У листопаді минулого року його переобрали на новий термін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.