Трамп погрожує арештом голові комітету з розвідки за "зраду"

Понеділок, 30 вересня 2019, 15:35

Президент США Дональд Трамп 30 вересня посилив свої атаки проти законодавця, який очолює розслідування щодо імпічменту проти нього, запропонувавши заарештувати за "зраду" голову комітету з розвідки Палати представників Адама Шиффа.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Шифф незаконно вигадав ФЕЙКову і жахливу заяву, вдавши, що вона є моєю і є найважливішою частиною моєї розмови з українським президентом, і прочитав її вголос перед Конгресом та американським народом. Це не має стосунку до того, що я сказав під час дзвінка. Арешт за зраду?", - написав Трамп у своєму дописі у Twitter.

Демократи вимагають доступу до розмов Трампа з Путіним

Нагадаємо, Трамп заявив, що хоче зустрітися з неназваним співробітником спецслужб, який написав скаргу на його телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським.

Трамп каже, що так званий "інформатор" представив бесіду із Зеленським абсолютно неточно і обманним чином.

Він також заявив, що хотів би зустрітися з тими, хто передавав інформацію співробітникові спецслужб. Трамп називає це шпигунством.

Нагадаємо, Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між Трампом і Зеленським, через яку в США розпочали процедуру імпічменту американського лідера.

Із тексту розмови випливає, що Трамп наполягав на тому, щоб Зеленський звернув увагу на розслідування проти колишнього віцепрезидента Джо Байдена і його сина.

Після цього був опублікований текст скарги, в якому вказується, що чиновники Білого дому намагалися закрити доступ до стенограми телефонної розмови Трампа з Зеленським.

Читайте також: "Імпічмент на тлі Зеленського: які звинувачення висунули Дональду Трампу"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.