Іран передасть Україні чорні скриньки, але згодом - Пристайко

П'ятниця, 17 січня 2020, 11:30

Глава МЗС України Вадим Пристайко повідомив, що Іран готовий передати Україні чорні скриньки з літака МАУ, але після того, як їх на місці опрацює слідча група.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав у п'ятницю з трибуни Верховної Ради в рамках години уряду.

"Вчора пізно ввечері я говорив з іранським міністром закордонних справ, який запевнив, що наразі, оскільки відповідальність за розслідування лежить в першу чергу на владі Ірану згідно з Чиказькою конвенцію, пропонується наступний алгоритм дій: спільна команда з розслідування, іранська, канадська і ми теж приєднуємось до нього, отримує доступ до чорних скриньок на місці. Після цього окремо чорні скриньки іранська сторона готова передати Україні", - повідомив Пристайко.

Іран просить не політизувати катастрофу українського літака

"В принципі це відповідає міжнародним нормам, хоча ми все одно вимагаємо віддати нам їх одразу, щоб забезпечити незалежність і об’єктивність розслідування", - додав міністр.

Раніше повідомлялось, що Іран вирішив відправити бортові самописці  у Францію. Французьке Бюро розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації підтвердило участь у підготовці розшифровки бортових самописців. При цьому зазначалося, що сама розшифровка буде вестися на території України.

Також Пристайко повідомив, що на наступному тижні до України прибуде спеціальний представник уряду Ірану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.