З Джуліані хочуть стягнути $1,3 млрд за його заяви про сфальшовані вибори

Вівторок, 26 січня 2021, 11:52

Компанія-виробник устаткування та програмного забезпечення для проведення виборів у 28 штатах США, Dominion, подала до суду на особистого адвоката експрезидента Трампа Руді Джуліані.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Голос Америки"

У позові, який компанія оприлюднила в понеділок, Dominion звинувачує Руді Джуліані у наклепі щодо використання устаткування компанії для буцімто масштабних порушень на виборах. 

Facebook і Twitter заблокували українця, який допомагав Джуліані збирати компромат на Байдена

Компанія вимагає компенсацію обсягом 1,3 мільярда доларів.

Як йдеться у позові, "Джуліані та його союзники вигадали і поширили велику брехню, яка, як і очікувалось, набула вірусного поширення і обманом змусила мільйони людей повірити, що Dominion вкрав їхні голоси і підлаштував вибори".

Компанія вказує на понад 50 заяв Джуліані зі звинуваченнями в шахрайстві. Зокрема, вказується, що в одному зі своїх подкастів Джуліані заявляв, що "Dominion технологічно вкрав вибори".

8 січня компанія також подала позов проти юристки Сідні Пауелл, яка безуспішно оскаржувала результати виборів президента США в судах, заявляючи про масштабне шахрайство на виборах. Заяви про наявність масштабних порушень не було доведено в судах.

Нагадаємо, у понеділок 25 січня Сенат отримав статтю про імпічмент колишнього президента CША Дональда Трампа.  

США анулювали візу українцю, який допомагав Джуліані збирати компромат на Байдена

13 січня Палата представників затвердила одну статтю імпічменту Трампа, що зробило його першим президентом в історії США, якому оголосили імпічмент двічі.

Після багатомісячних заяв Трампа про сфальсифіковані вибори його прихильники 6 січня прорвалися у Капітолій, що призвело до евакуації законодавців та 5 смертей. 

Читайте також: Покарання Трампа: чому зміна президента США не зупинила імпічмент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.