Грузинська опозиція вимагає відставки прем’єра через позицію по Україні

Вівторок, 1 березня 2022, 23:27

У Тбілісі проходить великий опозиційний мітинг, головна вимога якого – відставка прем’єра Іраклія Гарібашвілі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Ехо Кавказу".

"По-перше, має піти Іраклій Гарібашвілі… По-друге, ми маємо перейти до конкретних та дієвих кроків, щоб допомогти Україні. Третя наша вимога, щоб одразу після їхнього відходу Грузія подала заявку на членство в Євросоюзі", - заявила на мітингу лідер партії "Дроа" Елене Хоштарія.

Вона наголосила, що ці вимоги були узгоджені "всіма громадськими групами та всіма партіями", і вони разом добиватимуться їх виконання.

Після звернення Хоштарія учасники мітингу почали скандувати "Йди" на адресу прем'єра Гарібашвілі.

Як зазначає видання, акції на підтримку України йдуть у Тбілісі та інших містах Грузії від 24 лютого, проте досі вони ніколи не були політичними.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі раніше заявив, що Грузія не планує приєднуватися до санкцій Заходу проти РФ за її вторгнення в Україну, бо це "завдасть ще більшої шкоди нашій країні і нашому народу".

Замість цього грузинський уряд виділив один мільйон ларі ($320 тис.) для гуманітарної допомоги Україні.

Проте справжній скандал відбувся 28 лютого. Офіційний Тбілісі не дав дозволу на виліт до України грузинським добровольцям, яки хотіли воювати в Інтернаціональному батальйоні.

На це гостро відреагував український прем’єр Денис Шмигаль. "Хоробрі грузинські брати чекають в аеропорту, щоб вилетіти на допомогу Україні. Сподіваюся, Іраклі Гарібашвілі виявить мужність і дозволить виліт. На це чекає Україна! На це чекає Європа!",- написав він.  

При цьому слідом за Україною у парламенті Грузії підготували проєкт резолюції про вступ країни до ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: