У КНДР придумали пояснення, чому визнали "незалежність" окупованих РФ територій

П'ятниця, 15 липня 2022, 08:16

Міністерство закордонних справ Північної Кореї виступило на захист свого рішення визнати так звані "ДНР" та "ЛНР", заявивши, що Україна підтримує санкції США щодо збройових програм Пхеньяну.

Відповідну заяву опублікували державні ЗМІ Північної Кореї, пише "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

Україна розірвала дипломатичні відносини з Північною Кореєю після того, як Пхеньян визнав "незалежність" окупованих Росією територій.

МЗС КНДР заявило, що Україна не має права порушувати питання суверенітету після приєднання до "несправедливих та незаконних" дій США, які порушили суверенітет Пхеньяну.

"Україна не має права порушувати питання або заперечувати наше законне здійснення суверенітету після вчинення акту, якому серйозно не вистачає справедливості у відносинах між народами, шляхом активного приєднання до несправедливої ​​та незаконної ворожої політики США у минулому", - йдеться у заяві МЗС.

Слід зазначити, що санкції проти КНДР через її ядерну програму запровадили не тільки США, але і Євросоюз та країни G7 і міжнародні організації.

Нагадаємо, 30 червня Україна розірвала дипломатичні відносини з Сирією у відповідь на визнання Сирією "незалежності" так званих "ЛНР/ДНР".

Дивіться нове відео "Європейської правди" щодо дій КНДР - Хто погодився визнати "Л/ДНР"? Що це змінить для Росії та Путіна? Пояснюємо

Читайте також: Досить симуляції. Чому Україна має розірвати відносини з Білоруссю Лукашенка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.