Президентка ЄК проігнорувала питання про ймовірну причетність заступника до корупційного скандалу

Понеділок, 12 грудня 2022, 20:45

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн відмовилася відповідати на питання про зв’язок віцепрезидента органу Маргарітіса Схінаса з Катаром на пресбрифінгу в понеділок, що викликало обурення брюссельського пулу журналістів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Президентка Єврокомісії прокоментувала гучний корупційний скандал у Європарламенті

Єврокомісар, який представляє Грецію, був присутній на церемонії відкриття Чемпіонату світу з футболу в Катарі в листопаді, а також зазнав критики через хвалебні заяви про трудові реформи в Катарі.

Відповідаючи на запитання про реакцію Єврокомісії на корупційний скандал навколо Катару, що охопив Європарламент, і зокрема позицію Схінаса, фон дер Ляєн промовчала про грецького комісара.

Заступниця речника Єврокомісії Дана Спінант під час брифінгу вирішила перервати запитання журналістів з цієї теми, що викликало обурення присутніх у залі журналістів. "Ви не відповіли на жодне з питань", – вигукнув один із них.

Президентка Єврокомісії зрештою продовжила відповіді на питання про корупційний скандал, але так і не прокоментувала ситуацію зі Схінасом.

У коментарі Politico речник Єврокомісії пояснив, що єврокомісар був присутній на відкритті Чемпіонату світу з футболу в Катарі як відповідальний за спорт у виконавчому органі ЄС, а його заяви про трудове законодавство емірату базувалися на звітах Міжнародної організації праці.

Нагадаємо, у Брюсселі та околицях 9 грудня були проведені обшуки й арешти в межах розслідування діяльності "злочинної організації, корупції та відмивання грошей". Зокрема, правоохоронці вилучили приблизно 600 тисяч євро готівкою, мобільні телефони та комп'ютерне обладнання.

Згодом стало відомо, що в межах розслідування була арештована одна з віцепрезиденток Європарламенту Єва Кайлі та колишній євродепутат від Італії П'єр-Антоніо Панцері. У неділю чотирьох фігурантів справи включно з Кайлі та Панцері було взято під варту. Крім того, активи Кайлі були заморожені Грецією, її батьківщиною.

Також у межах антикорупційної операції федеральної прокуратури відбувся обшук у будинку депутата Європейського парламенту від Бельгії Марка Тарабелли, який в останні місяці публічно підтримував Катар.

Більше читайте тут: Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: