Бундесвер продає 36 тисяч ковдр, його критикують за те, що не пропонує їх Україні

Середа, 7 грудня 2022, 08:44

Німецький Бундесвер виставив на продаж на онлайн-аукціоні 36,4 тисячі вовняних ковдр, вже не потрібних війську замість запропонувати їх Україні.

Про це заявив депутат від Вільної демократичної партії Маркус Фабер, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Welt.

Ковдри виставлено на продаж на урядовому порталі Vebeg, який займається продажем різного роду вживаних товарів. На продаж потрапляють передусім предмети, які належали збройним силам, в тому числі автомобілі, літаки, вертольоти, одяг, технічне обладнання, шини. Зазвичай це вживані речі, їх стан різний і вони не потрібні армії.

Наразі, наприклад, можна взяти участь у торгах на вовняні ковдри зі складів Бундесверу. Загалом 36 400 вживаних ковдр зі змішаної вовни, розміром два на два метри і жовто-оливкового кольору, упаковані в коробки і зберігаються на піддонах в центрі постачання Бундесверу в Бланкенбурзі, готові до збору. Зацікавлені сторони можуть подати тендерну пропозицію до 13 грудня до 13:00; необхідно придбати не менше 100 штук. Заздалегідь можна записатися на огляд товарів, деяким з яких понад 50 років, але які перебувають у доброму стані.

Цей аукціон роздратував депутата Маркуса Фабера. Адже в той же час уряд шукає у Бундесвері товари для підтримки України у війні проти Росії. "В Україні холодно. Замість того, щоб продавати ковдри зі складів Бундесверу через Vebeg, ми повинні зробити їх доступними для України", - сказав Фабер.

"Таким чином ми могли б зробити реальний внесок цієї зими" – додав він.

На додаток до систем озброєння і боєприпасів, військова допомога наразі включає 116 000 курток для захисту від холоду, 80 000 штанів для захисту від холоду і 240 000 зимових шапок, а також 15 палет з одягом. На думку Фабера, 36 400 старих ковдр добре доповнили б це все - без необхідності забирати їх у власних солдатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: