Заява лідерів G7 в Японії: Підтримка України не похитнеться

П'ятниця, 19 травня 2023, 13:28

Лідери семи промислово розвинених країн світу (G7) у п’ятницю домовилися посилити санкції проти Росії та пообіцяли фінансову допомогу Україні, запевнивши, що підтримка країни не похитнеться. 

Про це йдеться у заяві лідерів "Групи семи" в рамках саміту, що відбувається у ці дні в Японії, повідомляє "Європейська правда".

"Наша підтримка України не похитнеться. Ми не будемо втомлюватися у нашому прагненні пом'якшити вплив незаконних дій Росії на решту світу", – заявили лідери країн G7, куди входять США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Канада та Італія.

Лідери G7 обговорять ідею міжнародного мирного саміту щодо України – Reuters

Лідери запевнили, що поновлюють своє зобов'язання надавати фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку, якої потребує Україна, стільки часу, скільки буде потрібно. 

"Ми запроваджуємо подальші санкції і заходи, спрямовані на збільшення витрат для Росії і тих, хто підтримує її військові зусилля. І ми робимо кроки на підтримку партнерів по всьому світу, які намагаються подолати страждання, спричинені російською війною, в тому числі шляхом надання гуманітарної допомоги", – йдеться у заяві.

Також G7 планує розвивати "успіх зусиль", спрямованих на те, щоб Росія більше не могла використовувати наявність енергії як зброю.

"З лютого 2022 року ми запровадили санкції, заборони на імпорт та інші заходи, щоб зменшити нашу залежність від російського джерела енергії. Крім того, в Ельмау ми домовилися запровадити обмеження цін на російську нафту і нафтопродукти. Це працює. Доходи Росії скоротилися. Світові ціни на нафту і газ значно впали, що принесло користь країнам по всьому світу", – сказано у заяві.

Нагадаємо, на тлі саміту Британія розширила санкції проти Росії.

Білий дім заявив, що країни G7 готуються до нових санкцій проти Росії.

За даними ЗМІ, лідери країн G7 на саміті у японській Хіросімі обговорять можливу передачу Україні американських винищувачів F-16.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: