Посол США засудила російський удар по центру Чернігова

Субота, 19 серпня 2023, 18:10

Посол Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк прокоментувала ракетний удар Росії по центру Чернігова, в результаті якого понад сотня людей постраждала й щонайменше семеро загинули.

Про це пише "Європейська правда".

"Жахливі новини про сьогоднішній обстріл історичного центру Чернігова. Невинні чоловіки, жінки та діти, які насолоджувались прекрасною суботою – святом в Україні – ніколи не мали бути вбитими або пораненими", – написала Брінк у Twitter.

"Російські ракетні та безпілотні удари по українських містах, портах і населенню відображають глибину, на яку Росія опустилася, і повинна зупинитися. Разом з народом України ми оплакуємо цю трагедію", – додала дипломатка.

Як повідомлялось, російські війська близько 11:30 ранку в суботу вдарили балістичною ракетою по будівлі драмтеатру в центрі Чернігова, коли там проводився зліт виробників дронів та навчальних шкіл з аеророзвідки у рамках демо-дня "Люті пташки".

За останніми даними, в результаті удару постраждали 117 людей, семеро загинули. У Чернігові оголосили жалобу з 19 по 21 серпня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: