У Білому домі відреагували на намір почати процедуру імпічменту Байдена

Вівторок, 12 вересня 2023, 20:40

Речник Білого дому Іан Семс прокоментував заяву спікера Палати представників, республіканця Кевіна Маккарті, про намір почати офіційне розслідування щодо імпічменту президента Джо Байдена.

Про це він написав у Twitter, повідомляє "Європейська правда".

За його словами, республіканці в Палаті представників дев'ять місяців розслідували діяльність президента і не знайшли жодних доказів його протиправних дій.

Представник Білого дому також заявив, що Маккарті обіцяв провести голосування за відкритий імпічмент, а тепер, на його думку, передумав, бо не має підтримки.

"Екстремальна політика в її найгіршому прояві", – додав Семс.

Раніше повідомлялося, що Палата представників Конгресу США розпочне офіційне розслідування щодо імпічменту президента Джо Байдена.

За словами Маккарті, розслідування буде зосереджене на "звинуваченнях у зловживанні владою, перешкоджанні та корупції" щодо президента Сполучених Штатів.

Республіканці в Палаті представників заявили, що зосередять своє розслідування на ймовірній злочинній діяльності сина Байдена, Гантера Байдена, в рамках його закордонних ділових операцій.

Перед цим з'явилася інформація, що сину президента США Джо Байдена Гантеру до кінця вересня планують оголосити нові звинувачення

Білий дім створив оперативний штаб з двох десятків юристів, помічників законодавців і співробітників зі зв'язків з громадськістю для реагування на ймовірний запит республіканців щодо імпічменту президента Джо Байдена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: