Орбан вважає нереалістичним вступ України до ЄС, доки триває війна

П'ятниця, 29 вересня 2023, 12:44

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що вважає нереалістичним вступ України до ЄС, доки триває війна, та вбачає у цьому проблему навіть для рішення про початок переговорів про вступ.

Як повідомляє AP, пише "Європейська правда", про це він сказав в ефірі на державному радіо.

Орбан заявив, що ЄС потрібно буде "відповісти на дуже довгі й складні питання, доки дійде до моменту, коли можна буде ухвалити рішення навіть про початок переговорів" про вступ України до ЄС. 

В уряді України назвали головні перешкоди на шляху початку переговорів про вступ до ЄС

"Коли ми будемо обговорювати майбутнє України у Брюсселі восени, у нас не вийде уникнути питання, чи ми можемо серйозно задумуватися про членство такої країни. Чи можна починати переговори з країною, яка у стані війни? Ми не розуміємо, якою є територія цієї країни, тому що вона все ще воює, і не знаємо, яким є її населення, тому що це населення виїздить… Приймати (до ЄС. – Ред.) країну, не знаючи її параметрів, було би безпрецедентно", – заявив Орбан. 

Орбан зазначив, що для прийняття нових членів ЄС потрібна одностайна згода усіх 27 країн Євросоюзу, і в Угорщині для цього потрібне було б рішення парламенту. 

"Коли я спілкуюся з депутатами, то не відчуваю палкого бажання угорського парламенту голосувати за вступ України до ЄС через два роки. Тож я був би обережним з такими амбітними планами", – сказав Орбан, вочевидь відповідаючи на прогнози української віцепрем’єрки про те, що Україна буде готовою до вступу через два роки

Перед цим у понеділок Орбан заявив, що уряд Угорщини не підтримуватиме членство України в НАТО, доки не будуть відновлені права угорців Закарпаття

Також угорський лідер заявив, що не бачить причин поспішати зі схваленням членства Швеції у НАТО.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: