Кулеба: Україна в ЄС стратегічно вигідна Угорщині, але зараз вона "витискає максимум"

Понеділок, 23 жовтня 2023, 23:04

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що Угорщина не стане на заваді членству України в Європейському Союзі, оскільки "стратегічно" воно відповідає угорським інтересам.

Про це Кулеба сказав в етері телемарафону в понеділок, передає "Європейська правда".

За словами міністра, публічні позиції та заяви Угорщини зокрема стосовно членства України в Євросоюзі можна віднести до "категорії штучно створеної нервозності".

"Угорщина переслідує цілком конкретну власну мету в цьому питанні. Вона пов'язана з відомими вимогами угорської сторони щодо угорської меншини – осіб, які належать до угорської меншини в Україні", – нагадав він.

Кулеба: Робимо все, щоб пройти шлях до ЄС "як качечка по воді"

Голова МЗС вважає, що стратегічно інтересам Будапешта відповідає членство України в Європейському Союзі, але "тактично вони намагаються витиснути максимум для себе з поточного стану переговорного процесу".

"Як сказав один співрозмовник президента Зеленського, в Європейському Союзі достатньо сили, щоб на них не впливали не впливали рукостискання Орбана з Путіним", – підсумував Кулеба.

Минулого тижня міністр закордонних справ уже коментував зустріч прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з президентом РФ Владіміром Путіним у Китаї, висловивши сподівання, що Орбан продезінфікував руки після неї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: