У Пентагоні заявили про готовність передати Україні ракети ATACMS

Вівторок, 3 жовтня 2023, 14:55

Міністерство оборони США готове надати Україні частину своїх далекобійних ракет ATACMS, оснащених касетними боєприпасами, як тільки президент Джо Байден схвалить їхню передачу.

Як пише "Європейська правда", про це в інтерв'ю Bloomberg сказав помічник міністра оборони США з питань закупівель Даг Буш.

За його словами, у США вже визначились із тим, які саме ракети ATACMS отримає Україна. Він заявив, що армія вже давно готова до їхньої передачі, і там готові діяти швидко.

"Ми готові, коли і якщо президент вирішить це зробити", – наголосив Буш.

Раніше стало відомо, що президент США Джо Байден повідомив Володимиру Зеленському на зустрічі у Білому домі, що Вашингтон передасть невелику кількість ракет ATACMS для допомоги у війні з Росією.

У Вашингтоні раніше пояснювали відмову передати далекобійні ракети тим, що у Штатів немає достатніх запасів цього озброєння. Інша причина, яка непублічно озвучувалась американськими посадовцями, – побоювання ескалації з боку Росії.

Перед цим видання WSJ повідомило, що США наближаються до надання Україні ATACMS і розглядають варіант передачі обмеженої кількості ракет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: