Швейцарія евакуює своїх громадян із Ізраїлю на тлі бойових дій

Понеділок, 9 жовтня 2023, 18:40

Швейцарська авіакомпанія Swiss International Air Lines оголосила, що відправить у вівторок спеціальний рейс із Цюриха до Тель-Авіва для репатріації швейцарських громадян після нападу ХАМАС на Ізраїль.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

Згідно з повідомленням авіакомпанії, літак Airbus A321 на 219 місць вилетить із Тель-Авіва о 18:15 (17:15 за Києвом) у вівторок.

Низка авіакомпаній призупинили або скасували рейси до Ізраїлю

"Рейс можна забронювати тільки через спеціальну гарячу лінію, яку Міністерство закордонних справ повідомило громадянам Швейцарії і туристам, які перебувають в Ізраїлі", – уточнили у Swiss International Air Lines.

Згідно з офіційними даними, в Ізраїлі та на палестинських територіях проживають близько 28 тисяч громадян Швейцарії та членів їхніх сімей, із них близько 430 зареєстровані в офіційному додатку Travel Admin швейцарського МЗС.

Після масштабної атаки радикального ісламського руху ХАМАС на Ізраїль Болгарія, Румунія та Угорщина намагаються евакуювати своїх громадян з країни.

Польська армія для цього організує "евакуаційний міст" із залученням військових літаків. Тим часом Молдова поки не планує евакуації, оскільки охочі ще мають можливість залишити країну комерційними рейсами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: