Українські водії призупинили голодування після домовленості з польськими перевізниками

П'ятниця, 1 грудня 2023, 19:23

Українські водії ваговозів, які очікують на перетин пункті пропуску "Краківець-Корчова" через блокаду польських перевізників, вирішили призупинити голодування після переговорів.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на "Суспільне".

Після оголошення близько 200 українських водіїв про голодування до них приїхав консул генерального консульства України в Любліні Василь Йордан та запросив двох водіїв поїхати до польських протестувальників.

Станом на 16:00 протестувальники та водії домовилися про те, що через пункт пропуску будуть проїжджати сім авто на годину, а гуманітарні та військові вантажі рухатимуться поза чергою, передає "Суспільне".

Реклама:
Українські водії на польському кордоні готуються оголосити голодування

Українські водії після цього вирішили скасувати голодування, але готові оголосити його знову, якщо польська сторона порушить домовленості до неділі, 3 грудня.

Паралельно представники відповідальних за інфраструктуру відомств України і Польщі зустрілися у Варшаві, обговорюючи заходи для зняття блокади польських перевізників на кордоні, та вже погодили кілька пунктів.

Нагадаємо, польські далекобійники розпочали протест 6 листопада, вимагаючи від ЄС, серед іншого, відновити дозвільну систему для українських водіїв, які в'їжджають до Євросоюзу.

Держприкордонслужба України повідомила, що станом на ранок п’ятниці загалом на українсько-польському кордоні у чергах на в’їзд в Україну перебуває близько 2100 вантажних транспортних засобів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: