У Польщі після переговорів у Києві сподіваються на припинення блокади кордону до Різдва

П'ятниця, 22 грудня 2023, 19:06

Заступник міністра інфраструктури Польщі Павел Ганцаж, який у п’ятницю перебуває у Києві з візитом, заявив про прорив у вирішенні проблеми блокади кордону польськими перевізниками.

Слова Ганцажа цитує портал Wirtualna Polska, повідомляє "Європейська правда".

Заступник голови польського Мінінфраструктури розповів, що в Києві зустрівся із українським колегою Сергієм Деркачем. За його словами, Київ і Варшава узгоджують "останні деталі", аби дійти компромісу щодо кордону.

Ганцаж висловив сподівання, що після цієї "сьогоднішньої зустрічі відбудеться зустріч міністра (інфраструктури Польщі. – Ред.) Клімчака з комітетом, який протестує на кордоні, і до Різдва нам вдасться вирішити цю проблему".

Реклама:
Зеленський розраховує на розблокування кордону з Польщею за нового уряду

"(Україна. – Ред.) бореться. Але є також інтереси підприємців, які турбуються про своє існування і про те, що їх можуть витіснити з цього ринку перевезень. Ми намагаємося вирішити цю проблему. Я думаю, що після сьогоднішньої зустрічі стартова позиція дуже хороша", – підкреслив він.

Напередодні віцепрем’єр з питань відновлення України Олександр Кубраков та новий міністр інфраструктури Польщі Даріуш Клімчак провели першу зустріч у Варшаві, присвячену, серед іншого, блокаді кордону.

Нагадаємо, блокада польських перевізників триває з 6 листопада. У понеділок, 18 грудня, перевізники відновили блокаду пункту пропуску "Дорогуськ – Ягодин" після того, як її переривали через заборону місцевої влади.

Вони вимагають, серед іншого, запровадження комерційних дозволів для українських компаній на перевезення вантажів за винятком гуманітарної допомоги та постачання для українських військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: