Розвідка Британії розповіла про ризик перегріву економіки РФ через війну в Україні

Четвер, 18 січня 2024, 12:21

Британська розвідка розповіла про негативний вплив загарбницької війни РФ проти України на російську економіку.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії про російсько-українську війну за 18 січня.

Оскільки РФ нарощує витрати на оборону за рахунок інших сфер, ризик перегріву російської економіки залишається ймовірним, зазначає відомство.

Розвідка нагадала, що центральний банк РФ підвищив свою відсоткову ставку на 1% до нової базової ставки 16%, що стало вже п'ятим підвищенням з липня 2023 року, коли базову ставку встановили на рівні 6,5%.

Реклама:

Аналітики вказують, що інфляція в Росії продовжила прискорюватися наприкінці 2023 року, збільшившись до 7,5% у річному вимірі в листопаді з 6,7% у жовтні.

Водночас загальна інфляція на 2023 рік, за оцінками служби статистики РФ, оцінюється в 7,4%, що майже вдвічі перевищує цільовий показник центрального банку.

"Продовження вторгнення РФ в Україну з високою ймовірністю негативно вплине на перспективи російської економіки", – резюмують в огляді.

Згідно з попереднім оглядом, британська розвідка "майже переконана", що російський літак далекого радіолокаційного виявлення А-50 лежить на дні Азовського моря і це змусить російське командування обмежити зону діяльності військових літаків.

Раніше розвідка Британії розповідала, що успіхи Росії в Авдіївці обмежені, а ціна за них – значна.

Перед цим британська розвідка інформувала, що заяви про поповнення російської армії у 2023 році на ще 500 тисяч осіб є перебільшенням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: