Парламент Угорщини не збиратиметься позачергово для розгляду заявки Швеції на вступ до НАТО

Четвер, 25 січня 2024, 10:37

Парламент Угорщини не збиратиметься на позачергове засідання для того, щоб розглянути питання ратифікації заявки Швеції на вступ до НАТО.

Про це у коментарі порталу Index заявив спікер угорського парламенту Ласло Кьовер, повідомляє "Європейська правда".

Відповідаючи на питання про позачергове засідання, він сказав: "Я не сумніваюся, що одна з опозиційних партій – які не завжди служать угорським інтересам – спробує скликати його, вірогідно, це буде безуспішно".

За словами спікера, він не відчуває нагальності щодо розгляду питання шведської заявки, і не думає, що "існує якась виняткова ситуація".

Реклама:

Донедавна Туреччина та Угорщина залишалися єдиними союзниками в НАТО, які ще не ратифікували членство Швеції.

Однак Великі національні збори Туреччини ввечері 23 січня після кількагодинних дебатів схвалили ратифікацію протоколу про вступ Швеції до Північноатлантичного альянсу.

Нещодавно прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан запросив свого шведського колегу до Будапешта, щоб обговорити заявку про вступ Швеції в НАТО. Але міністр закордонних справ Швеції Тобіас Білльстрьом, коментуючи запрошення Орбана, сказав, що наразі для таких переговорів немає причин.

Водночас під час розмови із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом Орбан запевнив, що підтримує членство Швеції в Альянсі і закликає парламент завершити ратифікацію "за першої ж можливості".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: