Віцеспікер Сейму Польщі назвав реакцію Садового на розсипане зерно "бандерівською мовою"

Середа, 14 лютого 2024, 07:50

Віцеспікер польського Сейму, представник Польської селянської партії Пйотр Згожельский розкритикував реакцію мера Львова Андрія Садового на розсипане фермерами зерно з українських вантажівок і заявив, що це звучить як "бандерівська мова".

Як повідомляє PolsatNews, пише "Європейська правда", про це Згожельский сказав в ефірі.

Віцеспікера питали про його позицію щодо протестів фермерів та скандалу довкола інциденту, коли фермери частково висипали зерно з трьох українських вантажівок, які перетнули кордон. 

Садовий, нагадаємо, припустив, що це влаштували російські провокатори і назвав такі дії ницістю і ганьбою у ситуації, коли українці "буквально поливають кров'ю поля, які родять це зерно".

Реклама:

"Раджу меру Львова Садовому випивати склянку води, перш ніж щось казати, бо часто здається, що пан мер говорить бандерівською мовою... Не таємниця, що цей міф національної свідомості ще живе серед багатьох українців", – сказав Згожельский, не уточнюючи при цьому, що вкладає у поняття "бандерівська мова". 

Віцеспікер заявив, що розуміє фермерів, які так вчинили з українським зерном, тому що вони зробили це "з відчаю".

"Кожен порядний поляк має підтримати наших фермерів, наших годувальників, які зараз протестують із двома векторами дій. По-перше, це проти неконтрольованого потоку продовольчих товарів з України. Це скандал, що цьому дозволили відбуватися – що продукти з конкурентною ціною і невідомим хімічним складом могли потрапити у Польщу", – сказав Пйотр Згожельский, продовживши звинуваченнями на адресу попереднього міністра від "ПіС" Генрика Ковальчика і єврокомісара з сільського господарства від Польщі Януша Войцеховського.   

Перед цим міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський перепросив у України за інцидент з розсипаним зерном, який стався у неділю.

Читайте також: Висипане зерно: чому нинішня криза на кордоні з Україною стала викликом для уряду Польщі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: