Рада Європи: Смерть Навального додається до всіх злочинів РФ

П'ятниця, 16 лютого 2024, 15:42

В Раді Європи прокоментували інформацію про смерть опозиціонера Алексєя Навального у російській колонії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в заявах президента Парламентської асамблеї Ради Європи Теодороса Русопулоса та генеральної секретарки Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич.

"Немає жодних сумнівів, що російська держава, яка намагалася його отруїти, незаконно ув'язнила та систематично піддавала його жахливому і нелюдському поводженню, несе повну відповідальність за його смерть. Це додається до всіх тих злочинів, які вже були скоєні російським режимом", – зазначив Русопулос.

За його словами, він "глибоко шокований жахливою новиною" про смерть Алексєя Навального, яка є "величезною втратою для російського народу".

Реклама:
Столтенберг про смерть Навального: РФ має відповісти на дуже серйозні питання

Водночас Пейчинович-Бурич наголосила, що трагічна доля Навального не може розглядатися окремо від порушень прав людини, з якими він зіткнувся, зокрема замах на його життя три роки тому, низку політично мотивованих кримінальних справ, а також його несправедливе ув'язнення й утримання в нелюдських та принизливих умовах.

"Я глибоко вражена та обурена новиною про раптову смерть... Навального в російській в'язниці. Російська влада повинна провести негайне та ретельне розслідування й надати його результати громадськості відповідно до своїх міжнародних зобов'язань", – вказала вона.

Федеральна служба виконання покарань повідомила вдень 16 лютого про смерть Навального у виправній колонії №3 Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

Нагадаємо, влітку під санкції Канади потрапили високопосадовці російського уряду, судової системи та слідчого комітету, а також три суди, включно з Басманним районним судом Москви, безпосередньо причетні до судів над Владіміром Кара-Мурзою та Алексєєм Навальним.

Також Державний департамент США вніс до санкційного списку чотирьох оперативників Федеральної служби безпеки Росії, причетних до отруєння російського опозиціонера Алексєя Навального три роки тому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: