Соратники партії влади Грузії пропонують не пускати в країну європейських політиків

Новини — Понеділок, 13 травня 2024, 13:15 —

Партія "Сила народу", утворена колишніми членами партії влади "Грузинська мрія", закликала уряд ігнорувати візити західних політиків та пропонує розглянути заборону на їхній в’їзд в країну. 

Про це повідомляє "Эхо Кавказа", пише "Європейська правда".

У "Силі народу" заявили, що до Грузії планують прибути з візитом міністри закордонних справ Естонії, Латвії, Литви та Ісландії, а також очільники парламентських комітетів із закордонних справ Німеччини та Литви і помічник держсекретаря США з європейських та євразійських справ Джеймс О’Браєн.

У політсилі заявили, що ці західні посадовці відкрито підтримують партію Саакашвілі "Єдиний національний рух". 

Реклама:

"Вочевидь, їхньою метою є сприяння радикалізації процесів, поляризація політичного процесу та суспільства, підтримка радикальної опозиції. З огляду на вищезазначене вважаємо, що високопосадовцям уряду Грузії варто утриматися від зустрічей з політиками, які приїхали у нашу країну для розколу", – йдеться у заяві "Сили народу".

"Коли ми точно знаємо, що головна мета їхніх заяв проти уряду Грузії останні два роки – втягнення нашої країни у війну і відкриття другого фронту проти Росії, уряд має обговорити, чи заслуговують ці політики того, щоб їх пустили в країну", – додали у заяві.

Також стало відомо, що у Грузії вже перебувають очільники комітетів із закордонних справ парламентів Німеччини, Польщі, Чехії, Литви та Естонії, повідомляє "Новости-Грузия". 

Спікер парламенту Шалва Папуашвілі сказав, що не буде зустрічатися з колегами з європейських країн. 

Нагадаємо, вранці 13 травня юридичний комітет парламенту Грузії у турборежимі погодив проєкт закону про "іноагентів" перед фінальним третім розглядом, що очікується у вівторок. 

Минулого тижня посли ЄС обговорювали, як ухвалення скандального проєкту може вплинути на євроінтеграцію Грузії. Неофіційно повідомляли, що у ЄС не виключають перегляду безвізового режиму для Грузії, якщо закон ухвалять.

У понеділок 12 міністрів країн ЄС попросили Єврокомісію терміново пояснити наслідки ухвалення проєкту про "іноагентів" для євроінтеграції Грузії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: