Ультраправим прогнозують перемогу на виборах до Європарламенту в Австрії

Новини — Неділя, 9 червня 2024, 18:54 —

Австрійська ультраправа проросійська Партія свободи є ймовірним переможцем виборів до Європейського парламенту в Австрії.

Таким є прогноз, опублікований австрійським суспільним мовником ORF.

За цим прогнозом ультраправа Партія свободи посідає перше місце з 27%.

За друге місце борються дві політсили – керівна консервативна Народна партія з 23,5% і Соціал-демократична партія з 23%.

Реклама:

"Зелені" та ліберальна партія NEOS, за прогнозом, отримають по 10,5%.

Прогноз, який ґрунтується на опитуваннях, має похибку 2,5 відсоткових пункта.

Партія свободи лідирує за кількістю мандатів та претендує на  шість місць у майбутньому Європарламенті. Народна партія та соціал-демократи, вірогідно, матимуть по п’ять депутатів. "Зелені" та NEOS матимуть по два місця. 

У спільному передвиборчому опитуванні Foresight та Інституту стратегічного аналізу (ISA) майже кожен другий опитаний (44%) сказав, що його турбувала імміграція, а також безпека та війна.

У Словаччині на виборах до Європарламенту перше місце посіла словацька опозиційна партія "Прогресивна Словаччина", а партія прем’єр-міністра Роберта Фіцо прийшла другою.

У Латвії, за неофіційною інформацією, лідерами виборів до Європарламенту стали керівна партія "Нова Єдність" і опозиційне "Національне об'єднання".

Більшість країн ЄС обирають євродепутатів у неділю. Деталі читайте у статті: Євросоюз шукає нових лідерів. Як обиратимуть керівництво ЄС та що це означає для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: