Росія не повідомляла Раді Європи про скорочення фінансування

Вівторок, 6 червня 2017, 12:32

Російська Федерація не повідомляла керівництво Ради Європи про своє рішення зменшити на третину свій внесок до бюджету організації.

Про це заявив керівник Дирекції комунікації і представник генсека РЄ Даніель Хельтген у відповідь на запит "Європейської правди".

"Ми бачили сьогодні цю інформацію в російських ЗМІ. Але я не можу підтвердити, що російська влада повідомляла нам про це", - повідомив Хельтген.

Нагадаємо, спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін заявив, що Росія на третину зменшує внесок до бюджету Ради Європи.

За повідомленням Ради Європи, російський внесок на 2017 має скласти трохи більше ніж 33 млн євро, що становить 7,26% від загального бюджету організації.

Як відомо, з початку агресії РФ проти України триває криза у стосунках Росії та Ради Європи, вона є найбільш помітною у роботі ПАРЄ. Росія з 2014 року не бере або майже не бере участі у роботі асамблеї.

Спершу росіяни не приїздили до Страсбурга через накладені на них політичні санкції, а з 2016 року – не подають перелік своєї делегації, щоби уникнути формального продовження санкцій.

З 2016 року також лунають заяви про можливе зменшення фінансування РЄ з боку Росії, однак торік внесок був перерахований повністю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: