23 липня 2017

Статті
Ошуканий за власним вибором: чому Siemens не уникнути неприємностей. Стаття глави МЗС
Так само, як і з історією з "Містралем", Україна била в дзвони. Але менеджмент Siemens відмовлявся бачити очевидні речі. Відтепер газотурбіни Siemens допомагатимуть злодію облаштовувати загарбані території. І ми не можемо розглядати цей випадок інакше, як співучасть в агресії Кремлівського режиму проти України.
Новини
17:31
Італія не сприймає погрози Австрії щодо безпеки кордонів - Джентілоні
Італія цього тижня викликала посла Австрії після того, як Відень погрожував відправити війська на кордон, щоб зупинити переселення мігрантів, які прибувають до Європи через Середземне море.
16:42
Іран та Ірак домовились про військове співробітництво і боротьбу з тероризмом
Ірано-іракські зв'язки покращилися після повалення у 2003 році режиму Саддама Хуссейна, зімсть якого до влади в Іраку прийшов уряд шиїтів. Іран в основному є шиїтською нацією.
16:08
Реактори для британських субмарин додатково коштуватимуть $305 млн - ЗМІ
Додаткові кошти необхідні для схеми в сумі 1,465 млрд. фунтів стерлінгів для створення і підтримки в робочому стані ядерних реакторів існуючих атомних підводних човнів і чотирьох субмарин класу Dreadnought.
15:31
5-річній британці, яку оштрафували за продаж лимонаду, пропонують роботу
Андре Спайсер повідомив, що його донька відтоді отримала багато пропозицій продавати лимонад від різних фестивалів і ярмарків.
15:01
фотоСпецпредставник Держдепу США і посол Йованович прибули на Донбас
Делегація відвідала прифронтову Авдіївку, де провела зустріч з військовими, представниками військово-цивільної адміністрації та постраждалими мешканцями міста.
14:29
Сирійська армія наступає на бойовиків ІДІЛ на схід від Ракки
Наступ у напрямку кордонів між провінціями Ракка та Дейр-аз-Зор почався пізно ввечері в суботу. Армія захопила нафтове родовище в районі Сабха.
13:51
інфографікаРейтинг Макрона знизився за місяць на 10% - опитування
Коли Макрона обрали президентом Франції три місяці тому, 62% французів схвалювали його дії, в червні таких було 64%.
13:24
ЄС не повинен піддаватися шантажу з боку Туреччини - глава МЗС Австрії
Себастьян Курц зазначив, що буде і далі виступати за припинення переговорів про вступ до ЄС.
12:57
Сирійська авіація завдала авіаударів поблизу Дамаска попри перемир'я
22 липня Росія заявила, що в Каїрі за підсумками переговорів з сирійською опозицією було підписано угоду про порядок функціонування зони деескалації в Східній Гуті в Сирії.
12:36
Президент Німеччини різко розкритикував Ердогана
За словами Штайнмаєра, через переслідування в Туреччині він вважає переорієнтацію курсу Берліна щодо Анкари правильним кроком.
12:13
Клімкін: скандал із Siemens буде уроком бізнесу - Кремлю вірити не можна
Росія поставила на окупований півострів чотири турбіни Siemens, які призначалися для проекту на Тамані. Турбіни Росія планує використати для нових кримських ТЕС.
11:49
Сербія закликає Хорватію вирішити територіальний спір щодо острова на Дунаї
Спір стосується острову Вуковар, який знаходиться в руслі Дунаю поблизу сербського берега.
11:17
фото, відеоУ Польщі тривають протести проти суперечливої судової реформи
Тисячі людей зібралися у Варшаві, Кракові та інших містах, щоб закликати президента Анджея Дуди відхилити законодавство, яке фактично віддає контроль над Верховним судом та судовою системою правлячій партії.
10:53
ЄС про події в Єрусалимі: є реальна загроза подальшою ескалації
У заяві нагадується про інцидент, коли минулої п'ятниці три палестинця були вбиті в зіткненні з ізраїльськими силами безпеки. В ЄС вважають, що ця подія має бути повністю розслідувана.
10:24
фотоВійськово-морські сили США отримали новітній авіаносець вартістю $13 млрд
Авіаносець USS Gerald R. Ford - головний корабель класу Ford. Це перший новий клас кораблів в американському флоті більш ніж за 40 років. Він почне поетапну заміну авіаносців класу Nimitz.
10:03
Єврокомісія закликала США координувати нові санкції проти РФ
Європейська комісія попередила про "широкі та невибіркові" "непередбачені наслідки", зокрема про зусилля ЄС щодо диверсифікації джерел енергії з Росії.
09:37
Німеччина заговорила про погіршення відносин з РФ через скандал із Siemens
Німецький уряд неодноразово звернув увагу Москви на наявність порушень існуючих санкцій та неправомірних дій російських компаній.