#BeEuropean: розіграно перший квиток до Брюсселя. Конкурс триває!

П'ятниця, 3 червня 2016, 14:00

Організатори проекту #BeEuropean – Міністерство закордонних справ, Представництво Євросоюзу в Україні, сайт "Європейська правда" та "Радіо ЄС – Європейська станція" – раді оголосити перші підсумки конкурсу історій #BeEuropean.

За півтора місяці ми зібрали понад сотню ваших історій – фейсбук-постів та твітів. Усі дописи учасників ми зібрали на окремій онлайн-платформі, окрім цього, цікаві факти та ваші історії опубліковані на сторінці спецпроекту, чимало з вас мали змогу поділитися думками в ефірі Радіо ЄС.

Ми вже визначили першого переможця конкурсу, який поїде до Брюсселя, відвідає Європарламент та місію України при ЄС.

Нас всіх вразила відверта історія, яку опублікувала Світлана Патра. Дівчина, що живе в Баришівському районі Київщини, прикута до візка, але не вважає це перешкодою для того, щоби насолоджуватися життям.

Світлана Патра

"Я послуговуюсь інвалідним візком і не чекаю, що увесь світ стане за одну мить доступним та легким. Я вивчилась і працюю.

Мрію, що приклади активних людей з інвалідністю надихатимуть інших громадян, що мають фізичні обмеження, досягати своїх цілей та самим будувати своє життя. А владні структури та суспільство, дивлячись на нас, будуть більш толерантними та не створюватимуть перешкоди там, де їх об’єктивно бути не повинно.

Я не просто мрію. Я дію. І це – найголовніше", – розповіла Світлана.

Дівчина пише вірші та прозу, грає на гітарі, регулярно перемагає на творчих конкурсах.

Її історія та думки є прикладом того, що означає #BeEuropean.

Адже "бути європейцем" – це перш за все поважати себе та оточуючих.

Світлана подорожуватиме до Брюсселя зі своєю мамою, і ми бажаємо їм дізнатися якнайбільше нового, отримати позитивні враження та побачити, яким є ставлення до людей з особливими потребами в столиці ЄС.

Ми також впевнені, що у цій сфері ми в Україні досягнемо європейських стандартів!

А ми тим часом чекаємо на нові історії про те, що для вас означає #BeEuropean. Попереду – обрання ще одного переможця! До 20 червня ми оголосимо його ім'я.

Публікуйте свої історії під хештегом #BeEuropean на Фейсбуці та у Твіттері, додавайте яскраві фото або відео та обов’язково робіть у Фейсбуці тег @Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine або @Європейська правда, щоби ми побачили ваш пост.

У вас є час до 15 червня, щоби приєднатися до конкурсу, але публікувати свої враження та роздуми про те, що означає #BeEuropean, ви можете і після того. :)

Детально про те, як зробити допис, щоби він взяв участь у конкурсі – у нашій публікації про запуск проекту. Вже опубліковані історії читайте на сторінці нашого спецпроекту.

І, звісно, закликаємо вас не лише писати про це, але й поводитися як європейці у щоденному житті. Адже ми, українці, справді є європейцями!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: