Британський прем’єр вимагає притягнути винних у катастрофі Boeing-777 до відповідальності

П'ятниця, 18 липня 2014, 15:08

Прем’єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон вимагає притягнути до відповідальності винних у "жахливому, огидному, страхітливому інциденті" з літаком Boeing-777 в українському повітряному просторі.

Про це у п'ятницю повідомив УНІАН.

Як ідеться у заяві Кемерона на його сторінці у Facebook, "якщо, як виглядає, це здається можливим, літак був збитий, то винні мають бути притягнуті до відповідальності. І ми не повинні втрачати час, щоб це зробити. Це абсолютно шокуючий інцидент, який не можна дозволити".

Він вважає "абсолютно необхідним усім урядам співпрацювати, щоб встановити суть того, що сталося, щоб переконатися, що ця справа буде розслідувана належним чином, і щоб переконатися, що тіла були належним чином ідентифіковані".

"Мої думки з тими, хто втратив своїх близьких на рейсі MH17, у тому числі із сім'ями британських громадян, які були на борту", - наголосив Кемерон.

Він повідомив, що провів телефонні розмови з прем'єр-міністрами Австралії, Нідерландів та з керівництвом Малайзії.

"Це абсолютно жахливий, огидний, страхітливий інцидент, і ми повинні дістатися до суті того, що сталося і як це сталося. У нас є деяка інформація, але ми повинні встановити більше", - заявив Кемерон.

Нагадаємо, що 17 липня о 16.20 у небі над Донецькою областю підтримувані Росією терористи збили літак Boeing-777, що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Літак було збито із зенітно-ракетного комплекса "Бук". За даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій, на борту літака перебували 298 осіб, у тому числі 15 членів екіпажу.

СБУ опублікувала записи розмов терористів, з яких випливає, що саме вони збили літак. У СБУ відзначили, що о 16.40 терорист на прізвисько "Біс" доповів полковнику Головного розвідувального управління ГШ ЗС РФ Василю Гераніну про те, що козаки збили літак. Спочатку "Біс" говорить, що це український літак, але потім передзвонює і докладає, що це цивільний літак з багатьма жертвами.

На місці авіакатастрофи вже знайдено 181 тіло загиблого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.