Україна, Росія та ЄС провели експертні консультації щодо Угоди про асоціацію

Четвер, 3 липня 2014, 17:42

Представники України, Російської Федерації та Європейської комісії обговорили підготовку міністерського засідання щодо реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, запланованого на 11 липня, повідомляє Інтерфакс.

"Насамперед обговорювалося формат продовження цього процесу", - розповів агентству "Інтерфакс-Україна" урядовий уповноважений України з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький після закінчення консультацій.

За його словами, сторони чудово знають і розуміють ті проблеми, які піднімаються Російською Федерацією у світлі підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

При цьому він підкреслив, що міністри на зустрічі 11 липня повинні визначити "модальності подальших консультацій", зокрема, які питання, в яких форматах і в яких випадках повинні обговорюватися.

П'ятницький також зазначив, що, на його думку, оскільки всі країни є членами Всесвітньої торгової організації (СОТ), то всі спірні питання повинні вирішуватися у відповідності з правилами СОТ.

За словами урядового уповноваженого, в ході нинішніх експертних консультацій російська сторона не призводила конкретних прикладів можливого негативного впливу Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на Росію.

П'ятницький також висловив переконання у тому, що Угода про асоціацію не може мати негативних впливів на торгівлю з Росією, а навіть навпаки.

"Не можна стверджувати, що Угода з ЄС буде міняти українське законодавство у бік введення нових обмежень щодо інших партнерів - це не так. Навпаки, наприклад, у митній сфері, і це загальний тренд сьогодні, відбувається спрощення торгівлі, і ми намагаємося йти в ногу з європейцями, щоб не відставати. Щоб не тільки на кордоні з ЄС, але на будь-якому кордоні процедура була максимально уніфікованою і спрощеною. І щоб не тільки митник отримував задоволення від того, що він оглядає, а щоб, насамперед, задоволення отримували оператори, перевізники", - підкреслив П'ятницький.

Він також зазначив, що Київ залишається відкритим до діалогу, який буде спрямований на пошук нових можливостей для розширення торгівлі зі своїми основними торговельними партнерами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: