Підписання у Мінську зірвали "ДНР" та "ЛНР" за інструкцією Москви – джерело

Четвер, 12 лютого 2015, 09:45

У Мінську до публічного підписання готувався документ, але церемонію зірвали представники сепаратистів.

Про це "Європейській правді" розповіло європейське дипломатичне джерело, повідомлене про деталі перемовин на саміті у "нормандському форматі" в Мінську.

"Захарченко і Плотницький не підписують компроміс, погоджений лідерами з Путіним. Роблять вони це за інструкцією самих росіян, які працюють на зрив домовленостей і на демонстрацію, нібито ДНР та ЛНР - самостійні суб'єкти переговорів", - розповів співрозмовник "Європейської правди"

"У критичний момент спостерігаємо дешевий театр. Але для всіх тут очевидно, що мир, схоже, не в інтересах Росії та її ставлеників", - додав співрозмовник.

Він також підкреслив, що за підсумками нічних переговорів позиція Меркель та Олланда, які представляють ЄС, та позиція України лишаються узгодженими.

Як повідомляла "Європейська правда", о 9 годині ранку в Мінську завершилися переговори, які перед тим тривали протягом 12 годин. Лідери України, Росії, Німеччини та Франції спільно напрацювали документ для підписання.

В четвер пообіді в Брюсселі запланований саміт ЄС, на який запрошено також українського президента Порошенка. Представники Євросоюзу неодноразово наголошували, що у разі зриву або неуспіху переговорів у Мінську ЄС розпочне підготовку до нової хвилі санкцій проти Росії, яка є реальним винуватцем збройного конфлікту на Донбасі.

Після зриву підписання документу з боку "ДНР" та "ЛНР" переговори на найвищому рівні продовжилися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.