МЗС: Казахстан цього року підпише угоду про партнерство з ЄС і планує вступ до СОТ

Понеділок, 16 лютого 2015, 08:32

Міністр закордонних справ Казахстану Ерлан Ідрісов розраховує, що в 2015 році країна підпише угоду про партнерство з ЄС і вступить до СОТ.

Про це він заявив у понеділок на "урядовій годині" в мажилісі (нижньої палати) парламенту, повідомляє видання Новости-Казахстан.

"У минулому році завершилися переговори з Європейським союзом про нову угоду про розширене партнерство і щодо вступу Казахстану у СОТ. Ми сподіваємося, що цього року обидва процеси завершаться", - підкреслив він.

"Після складної бюрократичної процедури узгодження в рамках 28 країн-членів Європейського союзу нам вдасться підписати цю угоду і розпочати над нею конкретно працювати", - зазначив Ідрісов, нагадавши, що 20 січня цього року був парафований текст цього документа з ЄС.

За словами міністра, такі ж надії є щодо вступу в СОТ.

"СОТ має не тільки економічне, але і політичне значення. Це балансир глобальних економічних відносин. Через СОТ ми отримаємо доступ до розгалуженої системи світової торгівлі, до її стандартів, норм і правил. Для нас СОТ - це точка росту. Казахстан послідовно працює в цьому напрямку", - сказав глава МЗС Казахстану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.