Товарообіг між Німеччиною і РФ знизився в 2014 році на 9 млрд євро

П'ятниця, 27 лютого 2015, 08:56

У зв'язку з ослабленням торговельних зв'язків між Росією та Німеччиною через кризу в Україні товарообіг між двома країнами знизився в 2014 році на 9 млрд євро.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на дані Федерального статистичного відомства.

У рейтингу торговельних партнерів Німеччини зі Східної Європи Росія за підсумками 2014 року опустилася на одну сходинку нижче, поступившись другим Чехії. Товарообіг між Німеччиною та Росією склав 67,7 млрд євро - на 9 млрд менше, ніж у 2013 році.

Як зазначається, причиною зниження експорту є тривала криза в Україні.

Порівняно з попереднім роком німецькі виробники в 2014 році експортували в Росію товарів менше на 18,1%. Також скоротилися обсяги поставок в Україну (-33%), Казахстан (-20%) і Білорусь (-21%). Сумарні втрати від зниження експорту в ці країни за рік склали 9 млрд євро.

Голова Східного комітету німецької економіки Екхард Кордес зазначив, що якщо сторони не зможуть забезпечити виконання мінських угод, то економічна ситуація в Росії та Україні буде і далі погіршуватися, причому ще більш швидкими темпами, "а це створює істотні ризики й для всієї Східної Європи".

При цьому раніше повідомлялося, що попри міжнародні кризи, обсяг експорту з Німеччини в 2014 році становив рекордні 1 133,6 млрд євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.