Міноборони Німеччини підтримує ідею створення єдиної армії ЄС

Неділя, 8 березня 2015, 14:08

Європі необхідно задуматися на створенням єдиної армії для захисту своєї безпеки, так як саме така модель колективної безпеки буде ефективна в майбутньому.

Про це заявила міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйєн в інтерв'ю радіостанції Deutschlandfunk.

За словами міністра, мир в Європі спирається на "міцну платформу", а країни-члени ЄС все частіше об'єднують зусилля, в тому числі в питаннях політики безпеки.

"Це показує, що через 70 років після Другої світової війни мир в Європі, в Європейському союзі стоїть на твердій основі, і ми крок за кроком встановлюємо альянси між країнами, особливо в політиці безпеки. За таким "переплетенням" армій з перспективою коли-небудь мати європейську армію, на мою думку, майбутнє", - сказала вона.

Міністр вважає, що не можна допустити руйнування того світового порядку, який збудований в Європі після Другої світової війни і після "холодної" війни".

"Ми знаємо, що в даний час Росія більше не є нашим партнером, однак нам слід звертати увагу на те, щоб Росія не стала нашим ворогом. Ми хочемо вирішувати наші проблеми за столом переговорів, але при цьому ми хочемо захисту міжнародного права і прав людини, які, наприклад, порушуються в Україні", - заявила фон дер Ляйєн.

Як повідомлялося, голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Європа зможе переконливо реагувати на загрозу миру як в країнах-членах, так і в сусідніх з ЄС країнах у разі створення загальноєвропейської армії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.