США та партнери по НАТО розпочинають масштабні навчання у Чорному морі

фото
Понеділок, 9 березня 2015, 11:21

9 березня в Чорному морі розпочинаються багатонаціональні навчання, в яких візьме участь низка американських військових кораблів.

База навчань розташована в порту Варна (Болгарія), зазначає болгарська агенція БТА.

Контр-адмірал Бред Вільямсон, який очолює групу кораблів НАТО, під час прес-конференції на борту американського корабля Вікбург визнав, що в зоні навчань було зафіксовано декілька російських кораблів та російський літак.

Водночас, він не бачить проблеми в цьому і на вважає, що поява даних суден не пов'язана із навчаннями. "У них свій шлях, у нас – свій", - заявив військовий.

У навчаннях братимуть участь повітряні та морські суда США, Болгарії, Туреччини та Румунії, зазначає telesurtv.net.

Болгарська інформагенція зазначає, що навчання ускладнені через складні погодні умови. Зокрема, декілька кораблів не змогли вчасно пришвартуватися у Варні.

фото агенції БТА

Американські кораблі увійшли до акваторії Чорного моря на минулому тижні та будуть вимушені залишити її за два тижні. У відповідності до конвенції Монтре, сторонні військові кораблі не мають права перебувати тут більше ніш 21 день поспіль.

Дані тренування пов'язані із напруженою обстановкою в регіоні, яка викликала агреся РФ проти України. Вільямсон зауважив, що навчання були заплановані минулого року. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.