На саміті НАТО в Варшаві мають обговорювати Україну - міноборони Польщі

П'ятниця, 24 липня 2015, 16:06

Україна повинна бути однією з найважливіших тем під час саміту НАТО у Варшаві.

Про це заявив міністр оборони Польщі Томаш Сємоняк під час відвідування міжнародних військових навчань на полігоні біля Львова, передає "Польське радіо".

"У контексті саміту НАТО у Варшаві ми б дуже хотіли, щоби партнерство НАТО із Україною було однією із найважливіших тем у порядку денному", - підкреслив він.

За словами польського міністра, Київ, попри проблеми на Сході, де, як зазначив, щоденно гинуть українські військові, підтримує програму спільних навчань із НАТО і показує, що для українців дуже важливо впровадити західні стандарти у своїй армії. 

Сємоняк знову згадав про російську позицію, згідно з якою маневри начебто загрожують крихкому мирному процесові на сході України.

"Це дуже несправедливі звинувачення, оскільки це циклічні навчання і вони проходять вже багато років", - наголосив глава польського оборонного відомства.

Він підкреслив, що ці маневри є повністю прозорими, відповідають міжнародному праву і сприяють поглибленню співпраці із Україною, яка є важливим партнером для НАТО.

Сємоняк додав, що Росія "залякує" інші країни незапланованими маневрами, зокрема біля кордонів країн Балтії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.