Міноборони Польщі: Росію дратує все, що стосується України і НАТО

Вівторок, 21 липня 2015, 11:59

Росію не мають непокоїти міжнародні навчання в Україні, однак її протест завжди викликає навіть саме словосполучення "Україна і НАТО".

Про це заявив міністр оборони Польщі Томаш Сємоняк, пише Onet.pl.

За його словами, навчання в рамках програми "Партнерство заради миру" проводяться щороку, не порушують міжнародне право і не мають викликати заклопотаності Росії.

"Росія, яка протягом останніх року-півтора провела низку незапланованих навчань з метою залякати громадськість на Заході, не повинна непокоїтись", - зазначив Сємоняк.

"Однак кожна подія, де поряд вживаються слова "Україна" і "НАТО", викликає протест Росії. Не варто казитися. Подібні навчання проводилися і за попереднього президента України, і заклопотаності РФ не викликали", - заявив міністр.

На його думку, Україна може проводити навчання навіть поблизу Маріуполя, оскільки її "збройні сили мають право проводити маневри на власній території, де це потрібно".

Нагадаємо, в МЗС РФ заявили, що багатонаціональні навчання, що розпочалися 20 липня на Яворівському полігоні у Львівській області, є демонстрацією провокаційного курсу НАТО на підтримку Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.