У Данії викрили найбільшу податкову аферу на суму 830 млн євро

Четвер, 27 серпня 2015, 10:56

Зловмисники обдурили податкові органи Данії на суму 830 млн євро протягом останніх трьох років, заповнивши онлайн-форму на повернення податків в рамках угоди про подвійне оподаткування з фіктивними даними.

Про це повідомляє Euobserver.

Шахрайство, яке в середу виявила поліція, ймовірно, є найбільшою податковою аферою в Данії й у держави невеликі шанси повернути гроші.

Більшість датських податків адмініструються онлайн і для шахраїв було неважко заповнити одну сторінку так званого бланку 06.020 на сайті податкового органу і потім вимагати відшкодування за сплачені податки від фондових доходів датських компаній, якими володіють іноземні компанії.

Все, що потрібно, це NemID цифрового підпису.

Зазвичай акціонери платять 27% податку на їхні прибутки, але якщо проживають за межами Данії можуть бути звільнені від сплати в рамках угоди про уникнення подвійного оподаткування.

"Велика мережа компаній за кордоном, очевидно, вимагала відшкодування нібито сплачених податків від фіктивного продажу акцій, ґрунтуючись на фальсифікованих документах", - пояснив голова податкового органу.

Злочинні дії проводилися з-за кордону і стосувалися повернення податків на суму близько 6,2 млрд датських крон. Запити були направлені в податкові органи в період між 2012 і 2015 роками.

У середу з'ясувалося, що внутрішній аудит податкового міністерства в 2010 і 2013 роках розкритикував податкове адміністрування щодо обліку податків на дивіденди, оскільки виплати відшкодувань іноземним акціонерам зросли більш ніж у п'ять разів з 200 млн євро (1,5 млрд крон) в 2012 році до 1,16 млрд євро (8,7 млрд. крон) у 2015 році.

Втрачена сума грошей дорівнює сумі річного бюджету датського міністерства культури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: