Туск закликав країни ЄС прийняти щонайменше 100 тис. біженців

Четвер, 3 вересня 2015, 14:27

Президент Європейської Ради Дональд Туск закликав країни ЄС прийняти щонайменше 100 тис. біженців.

Про це він заявив на спільній прес-конференції з прем’єром Угорщини Віктором Орбаном у Брюсселі.

При цьому він закликав держави члени проявити солідарність з тими членами, які зіткнулися з безпрецедентною хвилею міграції.

"Прийом більшої кількості мігрантів є важливим жестом справжньої солідарності. Чесний перерозподіл щонайменше 100 тисяч – це факт, якого ми зараз потребуємо", - заявив Туск.

"Якщо лідери не демонструють доброї волі, солідарність стане порожнім гаслом і перетвориться у розкол, політичний шантаж і гру у взаємозвинувачення", - сказав він.

За його словами, міграційну політику не змінити протягом одного дня, однак Європа повинна робити більше для вирішення кризи.

 "Всі розуміють, що європейські країни не здатні змінити свою міграційну політику за один день. Але всім має бути ясно, що сьогодні наше ставлення до мігрантів відображає солідарність всередині Європи", - сказав він.

"Неприпустимо щоб Європа розкололася на адвокатів стримування міграції і тих, хто виступає за політику відкритих дверей і вікон", - наголосив Туск.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер запропонує країнам ЄС розподілити 160 тисяч біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.