В Німеччині після теракту в Анкарі пройшли тисячні демонстрації

Понеділок, 12 жовтня 2015, 08:42

Одразу в кількох німецьких містах у неділю, 11 жовтня, тисячі курдів та тих, хто їм симпатизує, вийшли на демонстрації проти тероризму.

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

Приводом для спонтанних акцій стали вибухи напередодні в Анкарі, які забрали життя близько сотні людей.

Учасники мітингів у ФРН поклали відповідальність за загибель людей на турецьку владу і президента країни Реджепа Таїпа Ердогана.

"Жодного висловлювання співчуття Ердогану, тому що він злочинець", - вимагали демонстранти в Гамбурзі в неділю.

Найбільший мітинг зібрався у Штутгарті, де на вулиці спонтанно вийшли близько п'яти тисяч людей. У Габмурзі на демонстрацію зібралося 1500 осіб, переважно курдів, у Берліні - тисяча, у Фрайбурзі - близько 700, а в Мангаймі - до 400 людей. "Скажи ні державному терору", - вимагали також близько 200 учасників акції у Карлсруе. У Гайльбронні близько 350 людей взяли участь у демонстрації курдської громади. Також мітинги відбулися у Дрездені, Ульмі, Гайденгаймі і Пфорцгаймі.

Про випадки інцидентів під час демонстрацій не повідомляється.

Акція солідарності з курдами Туреччини після вибухів в Анкарі пройшла також у Парижі. За даними поліції, на вулиці французької столиці в неділю вийшли три тисячі осіб.

Як повідомлялося, вранці 10 жовтня поблизу вокзалу в Анкарі пролунали два вибухи. Влада Туреччини кваліфікувала вибухи як теракт.

Кількість загиблих в результаті теракту становить 95 людей, поранені 246.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.