Польський священик зробив камінг-аут у Ватикані

Субота, 3 жовтня 2015, 12:50

Польський священик Кшиштоф Харамса, що працює в Конгрегації Віровчення у Ватикані, зізнався, що він гей.

Як повідомляє "Gazetа Wyborczа", 42-річний священик Харамса став священиком у 18 років. Зараз він займає посаду другого секретаря Міжнародної Теологічної Комісії. Також він є професором Папського Григоріанського Університету в Римі.

"Я-священик-гей. Я щасливий і гордий священик-гей", - написав священик у листі, направленому в "Gazetа Wyborczа ". Він додав, що свою радість і свободу присвячує людині, якого любить, своєму нареченому Едуарду.

 

"Коли я закохався в чоловіка, я відчув, що я стаю кращим священиком. Що я розмовляю все краще і краще проповідую, що все краще і краще можу допомогти іншій людині, коли сам я стаю щасливішим",- заявив він у своєму спеціальному листі в газету.

"У довгостроковій перспективі я не можу жити такої подвійним життям... Я вимагаю від Церкви, щоб вона поставилася до нас серйозно, щоб вона подивилася нам в очі, як це робив з кожною людиною Господь Ісус. Я вимагаю, щоб Церква припинила нас третирувати",- написав він.

Харамса зізнався, що духовенство в значній мірі є гомосексуалістами, але при цьому в цілому Церква залишається гомофобною, а тому священики паралізовані у визнанні власної сексуальної орієнтації.

Священик вимагає, зокрема, скасування деяких документів католицького вчення про природу шлюбів, у тому числі кілька пунктів з Катехизму. Цей маніфест Харамса оголосить на спеціальній прес-конференції 3 жовтня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.