Путін застряг і не знає, що робити на Донбасі - Більдт

Вівторок, 10 листопада 2015, 19:46

Президент Росії Володимир Путін останнім часом послабив хватку на сході України, але ще не вирішив, що робити далі, і як і раніше зацікавлений контролювати конфлікт у сусідній країні.

Таку думку висловив колишній прем'єр-міністр і екс-міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, який у вівторок взяв участь у Берлінському форумі з зовнішньої політики, передає Укрінформ.

"Путін просто застряг, загруз: він побачив, що якісь речі не спрацювали. Путін почав свою авантюру, він взяв Крим, але все дуже складно; почав проект "Новоросія", чекаючи, що той охопить половину території України за кілька місяців, але його зупинила політична сила українців і, певною мірою, сила української армії. Він програв. Він зараз застряв у східній частині Луганської і Донецької областей і не знає, що робити. Він втягнутий економічно і військовим чином. Але він не йде", - сказав Більдт.

Шведський політик припускає, що в Сирію Путін "можливо, вплутався, щоб подивитися, чи є там якісь нові можливості".

Метою Кремля було продемонструвати, що Росія "у справі" і лише певною мірою відволікти увагу від України, додав Більдт.

Водночас, на його переконання, Європа не повинна закривати очі на те, що Росія робить в Україні, будь-яким чином пов'язуючи це з активністю Кремля в Сирії.

Більдт вважає, що мати "наполовину заморожений, наполовину вирішений, наполовину відкритий конфлікт на сході України" не в інтересах жодної із сторін, у тому числі й Росії. "Нам потрібно добиватися повної імплементації Мінських домовленостей. І не слід забувати, що ще є Крим", - підкреслив політик.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.