Уряд Польщі під керівництвом Еви Копач пішов у відставку

Фото
Четвер, 12 листопада 2015, 16:23

Прем’єр Польщі Ева Копач склала повноваження уряду після перемоги на парламентських виборах опонентів – партії "Право і справедливість".

Відповідну заяву Копач зробила на першому засіданні новообраного парламенту, повідомляє портал TVN 24.

"Відповідно до статті 162 пункту 1 Конституції я складаю повноваження свого уряду. Виконання обов’язків прем’єра було великою честю для мене", - заявила вона.

 

Уряд Копач знаходився при владі трохи більше року – вона прийняла на себе повноваження прем’єра 1 жовтня 2014 року після того як колишній глава уряду Дональд Туск був обраний у якості президента Європейської ради.

З відходом уряду Еви Копач закінчився 8-річний термін перебування при владі партії "Громадянська платформа".

Після складання повноважень Копач звернулася до нової правлячої партії "Право і справедливість": "Сьогодні всі повноваження бере на себе ПіС. Ми не втішені з цього, але шануємо це. Я бажаю вам успіху, щоб у вас вийшло краще, ніж у "Громадянської платформи, але майте на увазі – легко не буде".

За її словами, якщо нова влада поверне Польщу з Заходу на Схід, у ГП є план повороту до звичного стану речей.

"Вам не вдасться тишком знищити демократію... Ми не пропустимо жодної вашої брехні, жодної обіцянки", - наголосила Копач.

В канцелярії президента Польщі заявили, що о 15.30 глава держави прийме відставку уряду, доручивши йому виконання обов’язків доки не буде скликано нову Раду міністрів.

Як повідомлялося, раніше "Право і справедливість" визначилася зі складом нового уряду, на чолі якого буде прем'єр Беата Шидло.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.