Росія таки введе санкції проти Туреччини

Четвер, 26 листопада 2015, 14:41

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв доручив виробити комплекс економічних і гуманітарних заходів щодо Туреччини у відповідь на інцидент з російським бомбардувальником Су-24, збитим турецькими ВПС.

Про це повідомляє ТАСС.

"Я хочу сказати про економічні заходи. Уряду доручено виробити систему заходів реагування на акт агресії в економічній і гуманітарній сферах.

Рішення буде прийнято на підставі закону про спеціальні заходи від 30 грудня 2006 року. Цей закон, по суті, для подібних ситуацій і розрахований, стосується питань забезпечення нашої безпеки", — повідомив Медведєв.

При цьому заходи повинні бути підготовлені протягом двох днів.

"Пропоную все це зробити у дводенний термін для того, щоб максимально швидко перейти до відповідних процедур", — заявив Медведєв.

Раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що ембарго проти товарів з Туреччини не вводиться, можливість його запровадження в Кремлі поки не обговорюється.

Водночас російська газета "Коммерсант" з посиланням на джерела написала, що про введення обмежувальних заходів проти Туреччини офіційно можуть оголосити вже в четвер, 26 листопада

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.