ЗМІ: частина військової допомоги США для України виявилася застарілою

Вівторок, 1 грудня 2015, 09:30

Частина нелетальної  військової допомоги США для України виявилася неякісною і застарілою.

Про це пише видання Washington Post.

"США поставили Україні нелетального обладнання на $ 260 млн, але деякі його елементи, призначені для транспортування і захисту, - не більше, ніж непотріб", - зазначає видання.

Зокрема автомобілі Humvee, використовувані українським спецназом на околицях Донецька, датуються 1980-ми – початком 1990-х років.

У трьох автомобілів, як повідомляється, пластикові вікна і двері, що взагалі не забезпечують захисту. Також внаслідок тривалого стояння на складі у автомобілів через кілька сотень кілометрів розпалися шини.

Крім того, близько 120 піхотинців отримали від США бронежилети – американські збройні сили перестали використовувати їх  ще в середині 2000-х.

"Якщо американці збираються присилати нам обладнання, то краще хай не надсилають нам старі речі", - цитує видання одного з українських командирів.

"Стан американського обладнання, що постачається на лінію фронту, породив недовіру і підрвав моральний стан українських військ. За словами, експертів, низька якість допомоги також ставить під питання відданість уряду США", - пише Washington Post.

Нагадаємо, у військовому бюджеті США на наступний рік передбачено надання Україні допомоги на $300 млн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: