Єврокомісія запропонує надати безвізовий режим Грузії

П'ятниця, 18 грудня 2015, 16:54

Єврокомісія затвердила позитивний звіт щодо виконання Плану дій візової лібералізації Грузією рекомендуватиме надати їй безвізовий режим з ЄС.

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

"Комісія представить на початку 2016 року законодавчу пропозицію Раді та Європейському парламенту скасувати візовий режим для громадян Грузії, які мають біометричний паспорт - Про внесення змін до постанови (ЄС) № 539/2001", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Грузія виконала рекомендації третього звіту щодо забезпечення ефективного та сталого виконання законодавства у сфері управління міграцією, надання притулку, боротьби з корупцією, обігу наркотиків, торгівлею людьми, відмиванням грошей, співробітництва в галузі забезпечення правопорядку і прав громадян.

"Я дуже радий, що грузинські громадяни, які матимуть біометричні паспорти, незабаром зможуть подорожувати в країни Шенгенської зони для короткострокового перебування без візи. Важка робота грузинських властей за останні три роки на шляху до досягнення цієї важливої мети в інтересах громадян Грузії дала позитивні результати. Тепер важливо утримати дотримання всіх стандартів", - сказав єврокомісар Дімітрас Аврамопулос.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.